Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Запорізький Союз промисловців взяв участь в круглому столі агропрому

 
 
Представники Запорізького обласного союзу промисловців і підприємців (роботодавців) "Потенціал" взяли участь у засіданні за круглим столом в УСПП, присвяченому відродженню вітчизняного автопрому.

Круглий стіл, як повідомляє Український союз промисловців та підприємців, зібрав парламентарів, ділові асоціації, фахівців задля обговорення стану вітчизняного автопрому.

Про те, що автопром може приносити сотні мільйонів доларів прибутків та забезпечувати сотні тисяч робочих місць, на круглому столі говорили президент УСПП Анатолій Кінах, голова парламентського комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк, президент "УкрАвтоПрому" Михайло Резнік, голова правління корпорації "УкрАВТО" Олександр Козіс, віце-президент Запорізького обласного союзу промисловців і підприємців (роботодавців) "Потенціал" Олександр Насікан та заступник голови правління "УкрАВТО" Олег Папашев.

Як зазначено у звіті ассоціації "УкрАвтоПром", автовиробництво в Україні працює лише на 1,8 відсотка від створених потужностей. З дванадцяти автоскладальних заводів діють лише сім. Тільки в легковому сегменті галузі втрачено потужності з виробництва 135 тисяч авто на рік.

Укравтопром занепадає: за останні 10 років використання виробничих потужностей становить лише 2 відсотки від створених, втрачено до 200 тисяч робочих місць в автомобілебудуванні та суміжних галузях. Займаючи колись 7-му сходинку серед євровиробників та приносячи до 4 відсотки ВВП країні, наразі сфера знаходиться на межі виживання. У той же час, світовий ринок автомобілебудування зростає, і Україні вигідно було б запропонувати власні потужності, які можуть забезпечити сотні мільйонів доларів податкових надходжень в бюджет та розвиток належного технологічного рівня економіки країни, що наразі скочується в агросировинну "яму".

Учасники круглого столу наголошували, що вирішити проблему доволі просто –й для цього не потрібно навіть фінансування з боку держави. Інвестиційний клімат, митні, податкові стимули тощо - галузь розвиватиметься. Тим паче, що світовий ринок автомобілебудування зростає та шукає нові виробничі потужності. Асоціація "Укравтопром", УСПП та Федерація роботодавців автомобільної галузі подали керівництву держави пропозиції невідкладних заходів щодо відродження автопрому.


За матеріалами www.uspp.ua


13.04.2018
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua