Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Зі злочинністю треба боротися спільними зусиллями - бізнесу, влади та поліції

 
 
Президент ЗОСППР "Потенціал" Олександр Головко вважає, що лише об’єднавши зусилля територіальних громад, бізнесу, влади та поліції, можна вирішити проблеми правопорядку в регіоні.

Об’єднати зусилля в боротьбі зі злочинністю в регіоні закликав новопризначеним начальником Головного управління Національної поліції в Запорізькій області Сергій Коміссаров вчора, 3 липня, на спільному засіданні колегії облдержадміністрації та Ради регіонального розвитку, що відбулося під керівництвом голови облдержадміністрації Костянтина Бриля.

За словами Сергія Коміссарова, рівень злочинності на Запоріжжі - найвищий по Україні: на 10 тисяч осіб в області припадає 75 злочинів на рік. На цей показник впливає збільшення населення під час курортного сезону, кількість тимчасових переселенців, а також проблеми в соціальній адаптації людей, звільнених з місць позбавлення волі, крім того, неналежне забезпечення камерами відеоспостереження, недостатнє освітлення потенційно криміногенних місць, неконтрольована реалізація алкогольних напоїв тощо.

Сергій Коміссаров закликав боротися зі злочинністю спільними зусиллями, зокрема, реалізуючи програму "Безпечне місто", яка необхідна по всьому регіону, аби розкривати злочини по гарячих слідах.

"Це, дійсно, можливо лише об’єднавши зусилля територіальних громад, бізнесу, влади та поліції", - сказав, коментуючи доповідь начальника облполіції, член колегії облдержадміністрації, президент Запорізького обласного союзу промисловців і підприємців (роботодавців) "Потенціал" Олександр Головко.

"На жаль, - додає він, - за останні два роки у нас спільної такої роботи не вийшло. А криміногенна ситуація, вона починається з дрібниць. Таких, як, приміром, вулична торгівля, на яку управи ми не можемо знайти впродовж двох років. Проводили наради, вживались певних заходів, і все безрезультатно. Поліція знаходить відмовки, мовляв, питання не зовсім їхнє. Або "наливайки", що сьогодні, попри обурення громадськості, множаться, як гриби після дощу. Не вирішуються належно й питання порядку на дорогах. Скажемо, проїзд по греблі Дніпрогесу, що сьогодні завдає великих збитків місту, й може призвести до катастрофи. ЗОСППР "Потенціал" звертався з відповідними пропозиціями до влади та поліції, але проблема залишилась невирішеною".

"Ми хотіли б побажати новопризначеному начальнику Головного управління Національної поліції в Запорізькій області Сергію Коміссарову, щоб його ідея, озвучена на засіданні колегії, щодо спільної роботи, об’єднання зусиль у вирішенні цих проблем, справдились. ЗОСППР "Потенціал" готовий підтримати, щоб ми, дійсно, спромагалися об’єднати інтереси територій, бізнесу, влади, поліції – та вирішити проблеми правопорядку в регіоні", - запевнив Олександр Головко.


Потенціал Інформ


04.07.2018
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK


Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua