Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Зміни у спрощеній системі оподаткування з 4 січня 2013

 
 
З 4 січня 2013 року набрав чинності Закон України від 20.11.2012 р. № 5503-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок деяких податкових зборів». Для підприємців, які працюють за спрощеною системою оподаткування, даним Законом передбачені позитивні зміни.


Нечисленною п'ятій групі єдинників дозволили використовувати найману працю без обмежень по кількості найманих працівників (п. 5 п. 291.4 ПК). При цьому для таких єдинників зменшено ставки єдиного податку: платники ПДВ будуть платити єдиний податок за ставкою 5% (було 7%), а неплатники ПДВ - за ставкою 7% (було 10%).


Єдинникам другої групи тепер не потрібно представляти квартальні податкові декларації. Згідно з оновленим п. 291.4 ст. 294 НК звітним періодом для них тепер є календарний рік. Це означає, що, як і єдинники першої групи, з 2013 року друга група платників єдиного податку буде звітувати раз на рік - протягом 60 календарних днів наступного року, тобто не пізніше 1 березня. У порядку сплати авансових внесків по єдиному податку змін немає.


У зв'язку з цими змінами на нашому сайті оновлені розділи «Вибір системи оподаткування» та «Єдиний податок» Довідника. Інформація підготовлена за станом на 11 січня 2013 року.


Оформивши передплату на газету "Приватний підприємець" з січня 2013 року на нашому сайті http://chp.com.ua/podpiska, ви оперативно будете отримувати інформацію про зміни в законодавстві.


За матеріалами chp.com.ua


12.01.2013
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK

Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua