Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

ЗОСППР "Потенціал" вдячний за підтримку будівельної галузі області

 
 
ЗОСППР "Потенціал" вдячний депутатам облради, хто підтримав проект рішення щодо встановлення розміру кошторисної заробітної плати, який враховується у вартості будівництва об’єктів.

На 22-й сесії облради було розглянуто два проекти рішення з цього питання. Перший підготувала Рада будівельників при ЗОСППР "Потенціал" з урахуванням всіх нормативних документів і положень галузевої та територіальної угод. За цими розрахунками розмір кошторисної заробітної плати повинен складати 9422,34 грн. Другий проект підготувало управління капітального будівництва Запорізької обласної державної адміністрації, за їх розрахунками це 7800 грн.

На жаль, ні одне з рішень прийнято не було. По першому проекту - не вистачило 1 голосу, по другому – 2 голосів.

ЗОСППР "Потенціал" вдячний депутатам обласної ради, котрі проголосували за ці проекти рішень, та сподівається, що обласна рада, яка наполегливо опікується проблемами Запорізького краю, незабаром повернеться до розгляду важливіших питань розвитку будівельної галузі області, зокрема й що стосується встановлення розміру кошторисної заробітної плати, який враховується у вартості будівництва об’єктів.

Це сподівання ЗОСППР "Потенціал" висловив листовно голові Запорізької обласної ради Григорію Самардаку.


Нагадаємо, Запорізький обласний союз промисловців і підприємців (роботодавців) "Потенціал", як ми уже повідомляли, під час робочих нарад, - за участю керівників та фахівців будівельної галузі області, - визначив та запропонував затвердити облраді розмір кошторисної заробітної плати при визначенні вартості будівництва на стадії складання інвесторської кошторисної документації об’єктів, що споруджуються на території Запорізької області із залученням коштів обласного бюджету, комунальних підприємств, установ та організацій, які належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Запорізької області на 2018 рік – у розмірі 9 422,34 грн.

9 422,34 грн. - відповідає середньому розряду складності робіт - 3,8 (розрахунок розміру середньомісячної кошторисної заробітної плати, яка враховується при визначенні вартості будівництва на стадії складання інвесторської кошторисної документації, відповідно до Порядку розрахунку розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва об’єктів, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 20.10.2016 № 281.

Трохи менша цифра – 7800 грн. була озвучена на погоджувальній раді з підготовки питань на розгляд сесії, що відбулася в облраді 12 травня, облуправлінням капбудівництва, мовляв, це "верхня" цифра, регламентована листом Мінрегіонбуду.


Потенціал Інформ


05.06.2018
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua