Логін:
Пароль:
 




Архів подій






Бізнес-конгрес підприємців «ПРИЗМА 24»

 
 
: ПРИЗМА, Україні, Кендюхов, Олександр, країни, ринку, виробництва
 
24 вересня 2011, в Донецьку відбувся Бізнес-конгрес підприємців «ПРИЗМА 24», в якому взяли участь понад 150 підприємців з Києва, Донецька, Дніпропетровська, Харкова, Луганська та інших міст.


У своєму виступі перед учасниками конгресу Голова Всеукраїнського союзу вчених-економістів, доктор економічних наук, професор Олександр Кендюхов підкреслив, що головна проблема української економіки - в структурі її національного виробництва. Індустріально-агарної економіка з її морально і фізично застарілою технологічною базою, низькорентабельна і сверхенергоемкая (завжди перебуватиме у рабській залежності від постіндустріальних економік або постачальників енергетичних ресурсів. Проблемна структура нашого виробництва обумовлює вкрай негативну структуру експортно-імпортних операцій. З такою виробничою базою, в аспекті падіння рівня життя населення, для нашої країни будь світова економічна криза буде мати більш трагічні наслідки, ніж для постіндустріальних економік.


Олександр Кендюхов зазначив, що якщо ми зустрінемо другу хвилю економічної кризи з існуючою виробничою базою, то убезпечити себе ми не зможемо. Ніякі маніпуляції у фінансовому секторі не здатні замінити реальну економіку. Якщо на світових ринках зникне попит на нашу сировинну продукцію індустріального характеру, де країна буде брати гроші на підтримку своїх поточних потреб?


На думку вченого, убезпечити себе від світової кризи можна тільки одним способом - змінивши структуру національного виробництва з існуючого на високотехнологічне, високорентабельне, ексопортооріентірованное виробництво кінцевого продукту масового попиту. Є цілий ряд ринкових ніш на світовому ринку, де при бажанні українського суспільства, України могла б стати лідером. І в цьому повинна полягати стратегічне завдання держави.


Для того, щоб створити таку економіку, на думку доктора Кендюхова, потрібно сформувати умови для масового створення на території Україні відповідних нових виробництв. Створення нової виробничої бази має спиратися не на «невидиму руку ринку», а на маркетингову стратегію країни, розраховану на 30-40 років.


Заходи мають бути унікальними, і Всеукраїнський союз вчених-економістів запропонував свій комплекс стратегічних реформ, які в разі їх реалізації, створили б в Україну безпрецедентні за світовими мірками умови для бурхливого розвитку принципово нового для нашої країни високотехнологічного, високорентабельного, постіндустріального експортооріентірованнного бізнесу.


Олександр Кендюхов у своєму виступі підкреслив, що саме сучасний світовий економічний криза дає Україні унікальний історичний шанс продемонструвати світові нове економічне диво. Цей шанс пов'язаний, насамперед, з різким падінням інвестиційної активності в США і Європі, хаосом в голові західного інвестора, який чекає реформ бюджету та ринку праці, чекає, коли політики візьмуть хоч якісь заходи, щоб пожвавити економічне зростання, але сумніваються, що це можливо.


«Я не бачу об'єктивних причин, - акцентував економіст, - заважають українському суспільству створити на території своєї країни кращі в світі умови для прямих зарубіжних інвестицій і сьогодення підприємницького буму. Всі причини носять суб'єктивний характер. »На думку професора Кендюхова у Україні є не більше трьох років, щоб використати свій шанс.


За матеріалами prodan.net.ua


27.09.2011
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
Новость на русском языке
Интернет-ресурс поддержки малого бизнеса Запорожской области


Радіо On-Line

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ:
Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua