Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Федерація Роботодавців висловила подяку запорізькому ботсаду

 
 
Федерація Роботодавців України відзначила Подякою колектив ПНЗ "Дитячий парк "Запорізький міський ботанічний сад".

Запорізький ботанічний сад - це єдиний в Україні дитячий ботанічний сад, робота якого спрямована на екологічну освіту, соціальну реабілітацію та естетичне виховання підростаючих поколінь. Його досвіду, напрацьованому за шість десятків років, віддали належне учасники Другого спеціалізованого міжнародного екологічного форуму - "Еко Форум-2018", що почав свою триденну роботу вчора, 30 травня, у Запоріжжі.

Сьогодні, 31 травня, за програмою другого дня Екофоруму, одним з основних заходів стала наукова конференція: "Ботанічні сади та дендропарки - центри формування екологічної культури в сучасному інноваційно-освітньому просторі". Крім запоріжців, в ній беруть участь фахівці з 19 областей України, а також з Азербайджану, Польщі, Литви та Китаю.

"Впевнений, на цю конференцію приїхали ті, у кого болить душа за нашу державу, її майбутнє", - наголосив у привітальному слові на відкритті заходу виконавчий директор Запорізького обласного союзу промисловців і підприємців (роботодавців) "Потенціал", народний депутат України VI скликання Валерій крайній.

За його словами, така масштабна конференція в рамках Екофоруму – це знаменна подія, як для ботанічного саду - зокрема, так й для промислового Запорізького регіону, що має екологічні проблеми. Адже дуже важливо навчити підростаюче покоління, та й їхніх батьків, бережно ставитись до довколишнього середовища, цінувати красу природи. Учасники конференції з інших областей та із-за кордону поділяться своїми напрацюваннями, найдоцільніші з яких будуть застосовані в запорізькому ботанічному саду. А це значить, заклад й надалі розвиватиметься.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, активну громадську позицію, вагомий особистий внесок у виховання ціннісного ставлення до природи у підростаючого покоління та з нагоди 60-річчя з дня заснування закладу Подяку Федерації Роботодавців України вручив колективу ПНЗ "Дитячий парк "Запорізький міський ботанічний сад" народний депутат України, Віце-президент Запорізького обласного союзу промисловців і підприємців (роботодавців) "Потенціал" Олександр Романовський.

Федерація також удостоїла почесною відзнакою директора закладу Тамару Єрьоміну. Орденом "За заслуги" II ступеню Тамарі Іванівні вручив Валерій Крайній.

Крім того, Почесними грамотами ЗОСППР "Потенціал" нагороджені: заступник директора з навчально-виховної роботи Марина Малеванова та завідувачка методичного відділу Ірина Артюх-Савлучинська.

"За 60 років колективом Запорізького дитячого ботанічного саду чимало було докладено зусиль, щоб його зберегти, не зважаючи на різні перепони, в тому числі й економічні. А головне – вони навчились боротись з тими потужними викликами, які були за всі роки. Окрема подяка Тамарі Іванівні, яка, очоливши колектив, робить все, щоб Запорізький дитячий ботанічний сад знали не тільки в Україні, а й в Європі", - сказав Валерій Крайній.

Запорізький ботанічний сад, справді, унікальний. На його території у дванадцять гектарів розміщені з два десятки науково-дослідних лабораторій та дендрологічний парк. У колекції ботсаду тисячі рослин, в тому числі екзотичні. Понад двадцять тисяч запоріжців і гостей міста щорічно відвідують ботанічний сад з екскурсіями.


Потенціал Інформ


31.05.2018
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua