Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

InCo Forum-2018 презентував інвестиційні проекти ОТГ

 
 
Як повідомляє на своєму сайті Запорізька торгово-промислова палата, 12 жовтня відбувся головний дискусійний день InCo Forum-2018. Тематика стосувалась важелів економічного розвитку об’єднаних територіальних громад, зокрема, йшлося й про міжнародний досвід у цьому контексті, а також про шляхи кооперації між громадами та бізнесом.

Організатори заходу - Запорізька облдержадміністрація, Запорізька торгово-промислова палата, Агенція регіонального розвитку Запорізької області. Партнери InCo Forum-2018 - проект міжнародної технічної допомоги "Партнерство для розвитку міст" (проект ПРОМІС), UkraineInvest, Запорізький Центр розвитку місцевого самоврядування.

Серед учасників - представники територіальних громад, власники бізнесу, українські та зарубіжні інвестори, топ-менеджери, експерти, представники проектів міжнародної технічної допомоги, бізнес-асоціацій. Зокрема, активну участь у заході взяли бізнесмени з Голландії, США, німецькі міжнародні проекти.

Під час підсумкової панелі форуму урочисто підписані офіційні двосторонні документи: Меморандум про співпрацю між Запорізькою облдержадміністрацією та компанією NextMetals Ltd (США), а також Протокол про наміри між проектом "Консультування підприємств щодо енергоефективності", що впроваджується GIZ, та Запорізькою торгово-промисловою палатою.

Загалом захід об’єднав бізнес, громади, профільні асоціації навколо трьох основних тематичних напрямів: альтернативна енергетика, міжнародна технічна допомога, кооперація бізнесу та громад.

"Родзинка" цьогорічного форуму – демонстрація відеопрезентацій інвестиційних проектів об’єднаних територіальних громад. За допомогою спеціально створеної інтерактивної системи голосування кожен учасник міг віддати свій голос за найкращий, на його думку, проект.


Виставкові проекти InCo Forum-2018

Невід’ємна частина форуму - виставкові експозиції бізнесу та громад. З 11 по 13 жовтня у ВЦ "Козак-Палац" діяли одразу три спеціалізовані виставки: "Кооперація територіальних громад", "Будівництво та енергозбереження", "Зроблено в Запоріжжі".

"Кооперація територіальних громад" – виставка проектів об’єднаних територіальних громад Запорізької області. Міста Бердянськ, Енергодар, Мелітополь, Біленьківська, Долинська, Гуляйпільська, Кирилівська, Павлівська, Плодородненська та багато інших ОТГ регіону презентували свої проекти, що здатні зацікавити потенційних інвесторів.

Центральна локація виставки – це інформаційний стенд Запорізької області. Власне, саму тут відбулася відеопрезентації інвестиційних проектів об’єднаних територіальних громад. "Будівництво та енергозбереження" - 15-та міжрегіональна спеціалізована виставка потенційних постачальників товарів та послуг для громад. Компанії Дніпра, Запоріжжя та Києва тут продемонстрували продукцію та послуги щодо встановлення сучасних систем енергозбереження, опалення, освітлення, рішення альтернативної енергетики, кондиціювання та вентиляції, благоустрою та проектування. Серед учасників – завод "SWAG-Котли" (визнаний лідер у виробництві твердопаливного обладнання з Мелітополя), компанія "Домокомплект" (український виробник збірних будівельних конструкцій), запорізький завод "Світлотехніка" (рішення з ефективного освітлення), інженерний центр "Теплостар" та багато інших.

"Зроблено в Запоріжжі" – це виставковий проект, реалізований за безпосередньої участі Запорізької міської ради в рамках програми підтримки МСБ Запоріжжя. Цього разу продукцію власного виробництва представляли запорізькі компанії, що працюють у сфері технологій та роботизації зварювальних процесів ("Тріада-Сварка"), виробництва електрообладнання (завод "Лідер Електрик"), проектування для промисловості ("Група інститутів по проектуванню "ГІПРОПРОМ Буд"), інноваційних інженерних рішень (компанія "Сінтек"), виробництва хліба та хлібобулочних виробів (пекарня "Урожай") та багато інших компаній, що дають привід пишатися запорізькими підприємцями.


За матеріалами www.cci.zp.ua


13.10.2018
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK


Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua