Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Костянтин Бриль презентував громадськості безпечний автобус

 
 
У Запоріжжі, напроти будівлі ОДА, відбулася презентація функціонування ІТС - «Інтелектуальної транспортної системи на громадському транспорті».


В.о. голови облдержадміністрації Костянтин Бриль зазначив, що обласна адміністрація задала серйозний темп реорганізації громадського транспорту і хоче домогтися реальних результатів.


«Ми розуміємо що на шляху реформування у нас буде ряд труднощів, але, коли приїжджаєш в Європу, приємно і зручно користуватися їх громадським транспортом! Тоді чому у нас не повинно бути так?»


Основні цілі, яких хоче досягти обласна влада від впровадження ІТС, зазначені в прес-релізі презентації - підвищення безпеки дорожнього руху, підвищення пропускної спроможності вулично-дорожньої мережі, зниження аварійності, підвищення якості обслуговування пасажирів, підвищення інвестиційної та туристичної привабливості регіону, підвищення ефективності функціонування транспорту, зменшення шкідливого впливу транспортних потоків на навколишнє середовище.

Основним інструментом даної системи служить комфортабельний місткий автобус, обладнаний відразу декількома бортовими системами:

- Автоматичною системою інформування пасажирів про напрямок руху автобуса, про номер маршруту, про зупинки в режимі "бігучого рядка", про дорожні пригоди, надзвичайні події, про роботу громадського транспорту, з відеорегістрацією як дорожньої обстановки, так і салону автобуса;

- «Тривожною кнопкою» для виклику диспетчера або служб екстреного реагування прихованої кнопкою подачі сигналу;

- Автоматизованою системою безготівкової оплати за проїзд;

«... Коли ви будете в автобусі їхати, у вас буде екран, на якому будуть виводити оголошення по місту, попередження про якісь надзвичайні події, на тривалих маршрутах буде демонструватися кіно, ... веселіше в такому автобусі буде їхати і безпечніше ...» - зазначив Костянтин Бриль.

Розробники проекту описали ризики, пов'язані з впровадженням системи. Одним з найважливіших факторів, що перешкоджають установці і адаптації ІТС, є людський фактор. Схожу систему, при впровадженні в м.Одесі через три місяці зламали кондуктори, залишені в транспорті на перехідний період. Також облдержадміністрація ставиться з розумінням до людей похилого віку, яким буде складно опанувати новими методами електронної оплати в транспорті.

Чи готові запорожці сприйняти європейську систему обслуговування на громадському транспорті покаже час. Залишається дочекатися тендеру на впровадження ІТС в систему громадського транспорту обласного центру та її якісну адаптацію до наших реалій.


Фото та відеорепортажі презентації дивіться на нашій сторінці в Фейсбук.


Потенціал Інформ


17.02.2016
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua