Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Міські і сільські громади отримують практичні рекомендації щодо свого об’єднання

 
 
У рамках семінару-наради «Об’єднана громада - спроможна держава», який відбувся під керуванням заступника голови - керівника апарату облдержадміністрації Леоніда Березинського, голови міських, селищних та сільських рад отримали практичні рекомендації щодо об’єднання громад.


Як підкреслив посадовець, це не перша й не остання така зустріч, оскільки на місцях ще залишається багато питань стосовно як процедури об’єднання, так і подальшого існування і розвитку об’єднаних громад.


- Будемо намагатися відповісти на всі ваші запитання або надати рекомендації, в якому напрямку рухатися, як упроваджувати реформу, - запевнив присутніх Леонід Березинський.


Покрокові інструкції з об’єднання громад, залучення додаткових фінансових ресурсів, формування бюджетів керівникам міст і селищ запропонували директор Офісу реформ в області Олександр Свистун, заступники начальника Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Олег Кузьменко і Артур Бойко та директор Департаменту фінансів Сергій Медвідь.


Фахівці не тільки надали докладні поради, але й звернули увагу місцевих керівників на корисні Інтернет-ресурси, на яких, зокрема, можна знайти інформацію про грантові кошти для реалізації тих чи інших інфраструктурних проектів.


Під час семінару йшла досить відверта розмова про труднощі, з якими неодмінно зіткнуться громади, але й про переваги, які вони отримають з децентралізацією. Тому найбільш бурхливою ​​виявилася остання частина семінару - дискусійна панель, під час якої місцеві голови ставили до обласної влади наболілі питання, нарікали на брак уваги до окремих проблем громад, наполягали на необхідності більш вагомою професійної підтримки.


Леонід Березинський запевнив, що місцеві керівники отримають не тільки корисні поради щодо об’єднання, але й досвід тих, хто вже пройшов шлях децентралізації. Посадовець повідомив, що наразі триває відбір міських, селищних та сільських голів, а також керівників районів, які відправляться «вчитися децентралізації» та розвитку своїх територій до Польщі.


- Польща вже здолала цей шлях, у неї на це пішло 25 років. У нас такого часу немає, тому ми повинні швидше вчитися, користуватися досвідом, яким з нами готові ділитися, якомога швидше впроваджувати реформу, - зазначив посадовець.


За матеріалами www.zoda.gov.ua


16.07.2015
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK


Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua