Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

На Запоріжжі експериментально будуватимуть бетонні автошляхи за унікальною технологією

 
 
Автошляхи з бетону за унікальною технологією будуватимуть експериментально - спочатку на території Запорізької області. Таке рішення прийняли учасники наради у ДП "ДерждорНДІ", скликаної за дорученням Прем’єр-міністра з ініціативи Запорізького обласного союзу промисловців і підприємців (роботодавців) "Потенціал".

Новацію щодо будівництва бетонних автошляхів запропонував ПрАТ "Запоріжсклофлюс", до речі, єдиний в Україні виробник силікату натрію, з якого роблять рідке скло. За розробленою на підприємстві технологією, бетон з використанням рідкого скла, здешевлює бетонну суміш на 10-15 відсотків, значно скорочує строки застигання (достатньо 4-5 діб) та збільшує строк стійкості автошляхового полотна (до 14 років), крім того, майже унеможливлює знос шин автотранспорту. Ці властивості підтвердили науково-дослідні випробування, що проводили київські науковці. Зважаючи на схвальні висновки, Запорізький обласний союз промисловців і підприємців (роботодавців) "Потенціал" ініціював використання цієї унікальної технології виготовлення бетону для будівництва автошляхів в Україні та звернувся з цією пропозицію до Прем’єр-міністра. На що відразу ж відреагував Київ.

За дорученням Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, Укравтодор скликав нараду, що відбулася 25 липня в Державному дорожньому науково-дослідному інституті імені М.П. Шульгіна за безпосередньою участю автора цієї унікальної технології - генерального директора ПрАТ "Запоріжсклофлюс" Миколи Осипова.

В роботі наради взяли участь представники Федерації Роботодавців України та Запорізького обласного союзу промисловців і підприємців (роботодавців) "Потенціал", керівництво та науковці Укравтодору, ДерждорНДІ, Гіпропрому та Національного авіаційного університету.

"Унікальна технологія запоріжців всіх зацікавила. Довговічність дорожніх конструкцій через впровадження сучасних матеріалів і технологій має бути головним пріоритетом балансоутримувачів. Будівництво доріг з цементобетонним покриттям може допомогти досягти цієї цілі", - зауважив в.о. директора ДП "ДерждорНДІ" Артем Безуглий. За його словами, інновацію запорізького виробництва варто застосувати як експериментальну технологію та розробити відповідну нормативну документацію, визначити кошторис тощо. З чим не могли не погодитись учасники наради. Під час обговорення було вирішено створити робочу групу, а також експериментально спорудити для початку на території Запорізької області декілька ділянок бетонних автошляхів за унікальною технологією.


Потенціал Інформ


27.07.2018
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua