Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

П'ять порад, як доводити справу до кінця: Колонка психолога

 
 
Багатьом знайома ситуація, коли розпочата справа кидається незавершеною, коли ідея, яка захоплювала повністю всю свідомість, раптом десь випаровується, і втрачається до неї інтерес.


Трапляється так, що одна ідея змінюється новою, і тоді розпочата справа відкладається "до кращих часів", але це не настає, а не зроблені справи тільки накопичуються.


Наші думки "я з цим не можу впоратися" або "мій час ще не прийшов", негативно впливають на очікуваний результат. Але тоді виникає питання: а коли прийде час? Коли я зможу сказати собі : "я можу"? Відповідь на це питання криється в тому, як ми ставимося до себе.


Почніть з підвищення самооцінки


Не порівнюйте себе з іншими людьми, завжди хтось буде робити краще, ніж ви, і навпаки. Не слід себе лаяти і звинувачувати в невдачах, дивіться об'єктивно на речі. Звертайте увагу на вже досягнуті вами результати, на успішно закінчену роботу.


Розвивайте свої позитивні якості, працюйте над собою. І пам'ятайте, що ваша самооцінка безпосередньо пов'язана з тим, що ви самі говорите про себе.


Ставте перед собою реальні цілі


Дивіться на кінцевий результат, дайте собі відповідь на питання "що дасть вам ця робота?". Якщо ви чітко відповідаєте на нього і бачите подальші події, що буде по закінченню вашої роботи, значить, ви на вірному шляху.


Мислення


Це найважливіший процес в будь-якій діяльності людини, тим більше у його професійній сфері. Мислення це пізнавальний процес, де його продуктом є думка. Декарт говорив: "Я мислю, отже, я існую". Отже, кожна мисляча людина здатна досягати поставлених перед собою цілей.


Боріться з внутрішніми ворогами


Головні вороги людини це його внутрішні вороги - лінь, смуток, страх, байдужість і т.д. Не дозволяйте їм оволодіти вами! Пам'ятайте: лінь занапастила не один талант і, якщо ви не хочете поповнити їх список, то не піддавайтеся на її уловки - завтра закінчу", не відкладайте на завтра те, що можна зробити сьогодні.


Не поспішайте


Треба пам'ятати, що поспіх не завжди сприяє позитивному результату, часто навіть навпаки може перешкодити. Давньокитайський філософ VI-V століть до н.е. Лао-цзи з цього приводу висловився так: "хто, роблячи справу, поспішає нашвидкоруч досягти результату, той нічого не зробить. Хто обережно закінчує свою справу, як почав, той не зазнає невдачі".


Любіть свою справу, то чим ви займаєтеся і тоді успіх гарантовано!


За матеріалами www.ricardo.com.ua


28.01.2013
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK


Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua