Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Віди діяльності в декларації ФОП на єдиному податку

 
 
Форма податкової декларації платника єдиного податку - фізичної особи - підприємця затверджена наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 № 578.


У Базі знань "ЗІР"(категорія 107.08) ГФС приведена відповідь на питання про види підприємницької діяльності, що вказуються в податковій декларації платника єдиного податку - ФОП. Чи повинен підприємець вказувати ті види діяльності, які визначені у виписці з реєстру платників єдиного податку, або тільки ті, по яких фактично здійснювалася підприємницька діяльність в звітному періоді.


Як роз'яснює ГФС, в полі 9 "Видів підприємницької діяльності в звітному періоді" податкової декларації відбивається код і назва виду економічної діяльності КВЕД тільки тих видів підприємницької діяльності, які фактично здійснював в звітному періоді платник єдиного податку.

Дійсно, при створенні меню "Введення звітності" Електронного кабінету податкової декларації в електронному вигляді таблиця поля 9 такій декларації містить тільки один рядок, тобто ФОП може вписати тільки один вид діяльності.


Як роз'яснює ГФС, при необхідності кількість рядків можна збільшити шляхом додавання рядка в таблиці поля 9 податковій декларації. Для цього треба навести курсор на рядок поля 9 і натиснути праву кнопку миші. В результаті повинна з'явитися панель інструментів редагування рядків таблиці.


За матеріалами chp.com.ua


13.04.2018
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua