Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Запоріжжя: Виробництво жароміцних сплавів ПАТ "Дніпроспецсталь" досягло абсолютного максимуму

 
 
Жароміцні сплави - ​​особливий вид продукції . Мати його в своєму арсеналі - справа честі і престижу , не багато хто підприємства у світі можуть виробляти подібні сплави . За цими позиціями наше Підприємство - флагман.Ми не просто випускаємо , а й регулярно розширюємо цей сортамент . На загальному тлі сталей , вироблених на ДСС , обсяг цих сплавів незначний. Але вигода від їх виробництва досить приваблива. Усвідомлюючи економічну доцільність реалізації цієї продукції , на ринку жароміцних сталей і сплавів активізувалися і наші основні конкуренти . Вони вкладають величезні кошти в освоєння технології виплавки ЖМС . Але наш багаторічний досвід виробництва ЖМС та їх широкий сортамент - дозволяють нам залишатися на передовій.


 Торік виробництво жароміцних сплавів на ДСС досягло абсолютного максимуму за останні 20 років , при цьому якість продукції покращився. Але , на жаль , в 2013 -му , як і в 2012 , і 2011 -му Дніпроспецсталі не вдалося уникнути рекламацій - повернення виробленого металу. Торік , як і в попередні , ДСС отримував по одній претензії. І все по « короні ». Цей вид браку підступний тим , що на стадії виробництва і подальшого прийому ВТК його вкрай складно визначити . Виявлення - це скоріше справа випадку . У зв'язку з цим , на чергове засідання техради були запрошені представники цехів , які безпосередньо займаються виплавкою і переділом жароміцних сплавів. Фахівців з технології цікавило вирішення проблеми ЖПС .

 Першим з доповіддю виступив представник ЦЗЛ , який охарактеризував виробництво ЖПС в Росії , основному конкурентові і ринку збуту цієї продукції , технічний рівень виробництва ЖПС на Дніпроспецсталі і доповів про досягнення заводської науки в розширенні профільного і марочного сортаменту жароміцних сплавів. Основним успіхом у розвитку виробництва даного виду продукції останнім часом є освоєння прокату прутків ЖПС діаметром від 37-42 мм на стані 325 .

Тепер наше підприємство має можливість виробляти прокат жароміцних сплавів безперервного розмірного ряду діаметром від 20 до 75 мм з найбільш труднодеформіруемих сплавів типу ЕІ893 -ВД , ЕІ698 -ВД , ЕІ868 -ВД . На стані 280 катати такі сплави поки не можна через їх високого опору деформації.


Другим доповідачем був СПЦ- 2 . Ситуація в СПЦ- 2 така: в 2013 році шлюб , в порівнянні з 2012 -им , знижений практично на 30 %, кількість плавок , виконуваних на одній футеровке , зросла з 19 до 29. Також загальна кількість плавок зросла з 209 в 2012 -му до 348 в минулому році. Фахівці СПЦ- 2 запропонували ряд заходів , спрямованих на зниження відбраковування з вини цеху .

Основні пункти програми були прийняті Техрада беззастережно і направлені на доопрацювання . Так , другий стальцех запропонував провести експериментальні плавки із збільшеною прибутковою частиною злитка , що має позбавити цех від такого виду шлюбу , як усадка металу. Ще одним важливим пунктом була вимога посилити вхідний контроль матеріалів , що використовуються в ході кампанії з виплавки ЖПС . 

Далі з доповіддю виступив представник СПЦ- 5 . Торік в СПЦ- 5 , як і на всьому Підприємстві , спостерігалася тенденція до збільшення виробленої ЖМС. Якщо в 2012 році в п'ятому стальцехе було вироблено 600 тонн цієї сталі , то в 2013 -му - вже 1200 . 


Доповідь ковальсько- пресового цеху був лаконічним і лаконічний: в 2012 і 2013 роках шлюбу на жароміцних сталях з вини КПЦ не було , а всі виникаючі проблеми вирішуються в штатному режимі.


 Після КПЦ розповіли про свої проблеми в цій галузі прокатники . Їм торік вдалося скоротити втрати від браку практично втричі. Крім того , прокатникам спільно з ЦЗЛ доручено стабілізувати прокатку жароміцних сплавів на стані « 325 ». - Нам не потрібні переможні реляції , - резюмував наприкінці наради начальник Технічного відділу Борис Левін.


- Нам необхідно більше говорити про існуючі проблеми та шляхи їх рішень . Всі питання , які лежать у сфері наших дій і можливостей , ми повинні занести в протокол Технічної ради і працювати над ними. Ті експерименти та заходи , які можна провести - потрібно робити. У нас є ряд проблем , які необхідно усунути або мінімізувати їх вплив на процес виробництва.


Пресс-служба ДСС


Потенціал Інформ


26.05.2014
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK


Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua