Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Запорізький бізнес області та міста вперше об’єднались та обговорили проблеми несанкціонованої торгівлі

 
 
Запорізький обласний союз промисловців і підприємців (роботодавців) "Потенціал" взяв участь у спільному засіданні обласної та міської координаційних рад з питань розвитку підприємництва.

Йшлося про несанкціоновану торгівлю та функціонування тимчасових споруд у Запоріжжі.

Представники обласної та міської влади разом з активісти громадських організацій та бізнесу визначили заходи щодо ліквідації несанкціонованої торгівлі та врегулювання правовідносин функціонування тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності та об'єктів дрібнороздрібної торговельної мережі на території міста. Зокрема, представники бізнесу під час обговорення проблем торгівлі у Запоріжжі, наголошували, що регуляторні акти про розміщення по місту тимчасових споруд для торгівлі потребують змін на рівні місцевого самоврядування. А отже необхідно внесення змін до відповідних рішень Запорізької міської ради з метою створення для платників податків сприятливих умов ведення господарської діяльності.

Порушувались також й деякі інші питання щодо законопроектів, які, за переконанням представників бізнесу, погіршують стан малого та середнього підприємництва і потребують обговорення. Перш за все, це стосується законпроекту №7142 «Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких актів України щодо заходів з детінізації обігу товарів і послуг», який запорізький Союз підприємців вимагав відкликати з розгляду у Верховній Раді. Причому, не тільки перший його варіант, а й доопрацьований.

Рада підприємців ЗОСППР «Потенціал» детально проаналізувала цей доопрацьований законопроект № 7142 та прийшла до висновку, що у новій редакції, датованої 19 січням 2018 року, практично, залишились всі попередні норми. Здебільшого внесені технічні поправки на суть законопроекту ніяк не вплинули. По суті, він спрямований на посилення регуляторного тиску на малий та середній бізнес, значне збільшення повноважень контролюючих органів та ліквідацію спрощеної системи оподаткування. Аргументуючи свої висновки, запорізький Союз підприємців повторно надіслав листи з вимогою не розглядати парламентом цей законопроект - голові Верховної Ради України Андрію Парубію та голові комітету ВРУ з питань податкової та митної політики Ніні Южаніній, а також всім десяти народним депутатам України від Запорізької області, в тому числі й безпосереднім авторам цього законопроекту №7142.

Наразі учасники нинішнього спільного засідання обласної та міської координаційних рад з питань розвитку підприємництва вирішили також надіслати своє звернення про вимогу недопущення прийняття цього законопроекту.


Нагадаємо, підтримала ініціативу Запорізького Союзу промисловців щодо неприпустимості прийняття законопроекту №7142 Народний депутат України Оксана Продан та, за її словами, чимало представників малого та середнього бізнесу по всій Україні.

У свою чергу, ЗОСППР «Потенціал» вкотре закликає народних депутатів України, особливо від Запорізької області, в разі розгляду Парламентом, не голосувати за цей законопроект.


Фото: zoda.gov.ua


Потенціал Інформ


28.03.2018
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua