Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Запорізький виробник сільхозмашин запевняє:«За 10 років ми перевершимо Німеччину»

 
 
«За десять років ми перевершимо Німеччину», - вважає генеральний директор ТОВ «Оріхівський завод сільгосподарських машин «Агротех» Геннадій Марич. Свою землю, за його переконаннями, вигідніше обробляти технікою вітчизняного виробництва, що нічим не поступається світовим стандартам, але значно дешевша від імпортної, а отже доступна для хліборобів. «Якщо з нас, зокрема, ось, зараз не стягувати податок на прибуток, як це було до 2017 року, то за рахунок цих грошей ми зможемо наші заводи вивести на належний європейський рівень виробництва та забезпечити сучасною технікою аграріїв», - запевняє він.

Оріхівський завод сільгосподарських машин «Агротех» суттєво відрізняється від інших галузевих виробників. Один з його напрямків діяльності є вирощування зернових та технічних культур, де застосовує техніку власного виробництва. Загальна площа сільгоспугідь, не тільки в Оріхівському, а ще й у Вільнянському та Запорізькому районах, складає 17 тисяч гектарів. Тож, техніка безперестанно вдосконалюється та доводиться до технологічної досконалості, згідно з нагальними потребами. А тому користується неабияким попитом, як в Україні, так й за її межами. Виготовлена на «Агротех» сільгосптехніка експортується до Білорусії, Молдови, Румунії, Болгарії та інших країн.

Так, приміром, широкозахватні гідрофіковані борони з пружинним зубом БЗП-15 и БЗП-24, що виготовлялись протягом 2003-2014 років, активно купували Росія та Казахстан. Успішно оріхівськими боронами користуються й вітчизняні аграрії. Найпопулярніша, з 2016 року, що виготовляється на численні прохання, БЗП-18.

Не мають аналогів, зокрема, на пострадянському просторі, зерномети МЗС-120 «ДАВИД» та МЗС-170 «ГОЛИАФ». Висота кидка, залежно від сорту та вологості зерна, до 9 метрів, дальність – до 30 метрів. Продуктивність, відповідно, 120 та 170 тонн на годину.

Як й зерномети, також запатентовані ППС-1 та ППС-2 – удосконалені винахідниками «Агротех» пристосування для переобладнання навісних сіялок «Gaspardo» серії MT та SP, а також «KUHN». Пристрої агрегатовані з тракторами ЮМЗ, МТЗ 80/82, Т-74, ДТ-75. Впродовж 2013-2017 років було продано понад півтисячі таких пристосувань.

Крім того, на «Агротех» виготовляють й культиватори парові серії «МАКСИМ», з яких, зокрема, КП-6 агрегатується з тракторами від МЗС-82 і вище.

Зважаючи на великий попит цієї та іншої техніки, на Оріхівському заводі сільгосподарських машин «Агротех» будують новий цех, що дозволить значно розширити виробництво. А це, відповідно, й нові робочі місця для 200 місцевих мешканців, що для такого міста, як Оріхів, дуже добре.

В цілому, в структурі ТОВ «ОЗСМ «Агротех», враховуючи сезонних, близько тисячі працівників. Середня заробітна плата – майже 10 тисяч. Для них повсюди створені належні побутові умови тощо.

ТОВ «ОЗСМ «Агротех» також має млин та власну хлібопекарню. Смачним хлібом завод годує Оріхів та частково деякі села та селища по область, возить свою випічку до Запоріжжя та Маріуполя. Хліб випікають, як належить, без рихлителів, пшеничний та житній, з висівками тощо. В асортименті – шість десятків найменувань. Ці хлібобулочні вироби є завжди й на столах заводської їдальні, де обід, до речі, коштує 3 гривні 50 копійок для робітників.

Крім того, «Агротех» забезпечує зимове опалення 18 котельнь соціальної сфери Оріхова, також виготовляє пілети, обігріває свої виробничі площі тощо.

«Агротех» орієнтуються виключно на сучасні технології та високо досвідчених фахівців. Технічним директором тут працює Іван Гальчанський, який сорок років працював на Запорізькому автозаводі, в тому числі, очолював інструментальне виробництво. Наразі підприємство прагне розширити співробітництво та залучити у виробництво новітні технології. В цьому його партнером буде Запорізький обласний союз промисловців і підприємців (роботодавців) «Потенціал». Питання щодо розширення географії збуту продукції, а також про залучення малих підприємств до кооперації з ТОВ «ОЗСМ «Агротех» тощо – порушувались під час робочої поїздки президента Олександра Головка до Оріхова. За його словами, такі підприємства, як ТОВ «ОЗСМ «Агротех», працюють на майбутнє економіки України, але, на жаль, у них сьогодні достатньо невирішених проблем, головні з них - це податковий тиск, високі банківські ставки на залучення коштів тощо. Зрозуміло, що їм важлива підтримка також й в пошуку закордонних інвесторів. ЗОСППР «Потенціал» та ЗОФР працюють також й в цьому напрямку.


Потенціал Інформ


29.11.2017
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK


Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua