Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

У Запоріжжі пройшла VII міська виставка педагогічних технологій.

 
 
У Запоріжжі пройшла VII міська виставка педагогічних технологій, організована департаментом освіти і науки, молоді та спорту запорізької міської ради та інформаційно-методичним центром. На виставці в 20 секціях представлено 770 розробок перспективного педагогічного досвіду, які змагалися в 6 номінаціях. Для педагогічної громадськості було організовано близько 60 авторських і цільових майстер-класи, відчинив свої двері «Клуб освітян», створений і успішно функціонує інтерактивний простір, з рекордною відвідуваністю. Як інновація, був змодельований коворкінг - творчий майданчик для батьків, де майстри-педагоги знайомили з ейдетикою, пісочної терапією, медіапрактіками в освітньому процесі, створенням ляльок, вишиванням, плетінням кіс і багатьма іншими важливими у вихованні та навчанні дітей процесами.


Безумовним лідером шкільної освіти області є місто Запоріжжя. На навчальні заклади обласного центру припадає 87% перемог на різних шкільних олімпіадах. Цьому сприяє праця 14 000 педагогів міста, методистів і керівників департаменту освіти і науки, молоді та спорту запорізької міської ради, співробітників ІАМЦ (Інформаційно-методичного центру) та інших організацій, чия діяльність спрямована на поліпшення освіти в нашому місті. Одним із флагманів освіти міста став запорізький багатопрофільний ліцей № 99, який входить в 10-ку кращих в Україні. Список учнів ліцею, переможців 3 етапу Всеукраїнської олімпіади практично з усіх предметів вражає. Саме 99 ліцей, по праву перейняв естафету організації виставки педагогічних технологій у ліцею «Логос»

Дана виставка - це сублімація дворічного досвіду працівників освіти міста Запоріжжя. Одними з найбільш передових в цьому напрямку стали працівники Дніпровського раойну (160 методичних розробок), Комунарського району (151 методична розробка) і Вознесенівського району (102 методичні розробки).

«Головна мета проведення виставки - це не тільки її проведення, а й подальший супровід і розробка механізму впровадження випробуваних новітніх методик в практику навчання освітніх установ міста. Це головне, над чим ми повинні працювати. На сьогодні ми маємо дуже потужний потенціал педагогічних працівників. Сьогодні у місті працює понад 14 тисяч вчителів. І ми повинні розуміти, що певна інертна частина цих педагогів, в рамках проведення виставки отримала сильний заклик: «Не можна залишатися в просторі, де ти не цікавий дитині». - зазначила на урочистому відкритті виставки Юлія Погребняк, директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту запорізької міської ради.


Запорізький народний депутат Петро Ванат давно займається системою професійно-технічної освіти та супроводжують роботу експериментального освітнього кластера на базі запорізького ПТО. Одним з актуальних питань системи профтехосвіти є питання імплементації європейських норм у систему освіти всіх рівнів. На прес-конференції ми поцікавилися, як йдуть справи з впровадженням норм європейської освіти в навчальні процеси та управління ними в системі загальноосвітніх шкіл нашого міста:

- Завідуюча ІАМЦ Оксана Гусак:

«Ознаками європейського вектора розвитку є залучення громадськості та прозорість дій департаменту освіти і науки, молоді та спорту. Наша виставка була організована саме так, відкрито, прозоро, чесно. За всіма етапами її проведення міг спостерігати в інтернеті будь-який бажаючий ».


- Наталя Вітковська заступник директора департаменту освіти і науки, молоді та спорту запорізької міської ради:

«Необхідно додати, що ми активно співпрацюємо з громадськістю, у нас державно-громадська система управління, яка втілена завдяки новим положенням про державну атестацію. Третя частина комісії, яка може проводити аналіз на відповідність нормативно-правовій базі діяльність будь-якого навчального закладу, складається з громадських об'єднань. Необхідно цю тему розвивати. Ми активно співпрацюємо з громадськими об'єднаннями та організаціями, для того щоб це середовище впливала на процеси у нас і все це покращувало якість освіти і виховання учнів ».


- Юлія Погребняк директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту запорізької міської ради:

«Є палітра вибору для тих, хто є учасником виставки - яка тема, який формат подачі, і це дуже корисно з тієї точки зору, що на сьогодні освітня політика і процеси, які впроваджуються в рамках євроінтеграції, це можливість надання свободи вибору для педагогів, волі супроводу навчального процесу, свободи виявлення думок і впровадження новітніх освітніх технологій. Крім цього сьогодні необхідно артикульована суспільна згода між усіма представниками влади, громадськості, експертами та педагогами з питання, яким чином, в подальшому, буде здійснюватися впровадження нових технологій в освітній процес ».

В цілому, можна відзначити хорошу організацію заходу, ретельний підхід до кожної події в ньому, і чудову логістику всередині ліцею. Після відвідин VII міській педагогічній виставки у нас залишилися дуже позитивні враження і тверда впевненість в тому, що наші дітки в надійних руках.

прес-секретар ЗОСППР «Потенціал» Дмитро Іванов

керівник напрямку по роботі з молоддю ГО «Асоціація журналістів України« Ажур »Аліна Переверзєва


Потенціал Інформ


30.03.2016
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK

Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua