Логін:
Пароль:
 


Архів подій







 

українською мовою / на русском языке

Безпеці дітей на дорогах – підвищену увагу

 
 
Під таким гаслом з 9 по 15 листопада цього року в Запорізькій області, як і на території всієї країни, триватиме Тиждень безпеки дорожнього руху. Акція проводиться за ініціативи Кабінету Міністрів України в рамках Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху в усьому світі 2011-2020 рр., проголошеного Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН. Головною темою Тижня 2015 року, визначеною на всесвітньому рівні, стала безпека дітей на дорозі з метою привернення уваги суспільства до проблеми дитячого травматизму та смертності на дорогах, а також поліпшення дорожньої безпеки.


Служба автомобільних доріг у Запорізькій області спільно з ГУМВС України в Запорізькій області та транспортними підприємствами у рамках Тижня проведуть ряд заходів, у тому числі в учбових закладах, школах, дитячих садках, у місцях концентрації дорожньо-транспортних пригод та аварійно-небезпечних ділянках автодоріг. Дорожники продовжать роботу з відновлення дорожніх знаків, розмітки, існуючого зовнішнього освітлення, забезпечення нормативної видимості дорожніх знаків та встановлять у разі відсутності, у першу чергу, знаки пріоритету та попереджувальні.


Задля безпеки руху учнів дорожниками було облаштовано 201 пішохідний перехід дорожньою розміткою «зебра», також біля навчальних закладів відновлено попереджувальні та інформаційно-вказівні покажчики, а саме дорожні знаки «Діти» та «Пішохідний перехід».


Для більш комфортних і безпечних умов дорожнього руху Службою автомобільних доріг у Запорізькій області спільно з обласним управлінням ДАІ було розроблено та внесено зміни у схеми організації дорожнього руху транспорту на Василівському та Пологівському «кільцях». Відтепер на ділянках автомобільних доріг М-18 Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта, км340+450 та Т-08-03 Запоріжжя-Маріуполь, км 100, рух транспорту здійснюється з напрямком головної дороги «по колу». Це сприятиме збільшенню пропускної спроможності автодоріг. Адже лише в напрямку від обласного центру навантаження на автодорогу сягає більше 10 тисяч машин на добу.


На цих ділянках доріг були встановлені відповідні дорожні знаки та задля інформування водіїв про зміни на під’їздах до розв’язки встановлено сім інформаційних панно, які, до речі, в межах області використовуються вперше.


Загалом з початку року працівники дорожніх служб встановили або замінили 2 015 дорожніх знаків, поновили горизонтальну дорожню розмітку на 695 км автошляхів загального користування та нанесли розмітку на пішохідних переходах загальною протяжністю 1 734 кв. м. Також з метою забезпечення безпечних умов дорожнього руху в осінньо-зимовий період на основних дорогах державного значення: М-18 Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта; Н-08 Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя та Н-15 Запоріжжя-Донецьк на більш небезпечних ділянках нанесено червоно-білі пішохідні переходи.


Служба автомобільних доріг у Запорізькій області запрошує всіх учасників дорожнього руху долучитися до Тижня безпеки руху. Безпека руху - це не тільки комфортні та безпечні умови на автодорогах, а й взаємоповага водіїв до пішоходів, своєчасне і якісне обслуговування транспортних засобів, вчасно перевдягнена гума на осінньо-зимовий період, не залишені діти без нагляду дорослих.


За матеріалами www.zoda.gov.ua


11.11.2015
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK

Интернет-ресурс поддержки малого бизнеса Запорожской области


Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua
Проверка сайта