Логін:
Пароль:
 


Архів подій

Курс НБУ








Интернет-ресурс поддержки малого бизнеса Запорожской области



Агентство Промышленных Новостей

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ:
 

українською мовою / на русском языке

Діоксид титану здатний ідеально очистити воду

 
 
У забрудненій воді, наносборщики швидко вбивають шкідливі бактерії і надійно захоплюють молекули токсинів, пише Химпром.


Новий наносборщик забруднювачів являє собою диск на основі діоксиду титану, який здатний захоплювати деякі важкі метали і низка забруднюючих речовин. Диск має декілька шарів: всередині діоксид титану, а зовні особливий синтетичний матеріал, який дозволяє змінювати магнітні властивості наносборщика. Крім діоксиду титану можна використовувати й інші активні речовини, наприклад срібло, вбиває патогени.


Для чого потрібні магнітні властивості? Справа в тому, що в останні роки экоинженеры зробили безліч спроб розробити технології дезінфекції та детоксикації за допомогою наночастинок. Однак, незважаючи на те, що наночастинки ефективно збирають забруднюючі речовини, видалити з води самі наноматеріали, а тим більше використовувати їх повторно, важко. Таким чином, за допомогою наночастинок неможливо очистити, наприклад, водойма - навпаки до шкідливих речовин додадуться ще і наночастинки.


Новий тип наночастинок не тільки ефективно збирає забруднювачі, включаючи бактерії, але і легко відновлюється після використання. У забрудненій воді, наносборщики швидко вбивають шкідливі бактерії і надійно захоплюють молекули токсинів та інших забруднюючих речовин. У відсутність магнітного поля, наночастинки мають нейтральні властивості, але як тільки сильне магнітне поле включається, наночастинки набувають здатність притягатися до звичайного постійного магніту.


У ході експериментів наносборщиков з покриттям із срібла занурювали у воду, заражену бактеріями кишкової палички. При порівняно низькій концентрації срібла (17 частин на мільйон), наносборщики змогли знищити 99,9% бактерій лише за 20 хвилин. Більше того, зробили свою справу наночастинки вдалося видалити і води всього за 5 хвилин за допомогою звичайного постійного магніту.


Новий тип наночастинок обіцяє прорив у справі очищення забрудненої води. Наночастинки можна настроювати, додаючи різні активні речовини, що дозволяє очищати воду від конкретних забруднювачів: нафти, токсинів, бактерій, вірусів і т.д.


За матеріалами himprom.ua


23.05.2013
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 


Радіо On-Line


Читайте нас на FACEBOOK
Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua
Проверка сайта