Логін:
Пароль:
 


Архів подій







 

українською мовою / на русском языке

Довідка про пошкодження авто в ДТП більше не оформлюється

 
 
У містах, де почала свою роботу патрульна поліція, а саме у Києві, Львові, Одесі та Харкові, при оформленні ДТП первинна довідка про пошкодження транспортних засобів у дорожньо-транспортній пригоді більше не оформляється.


На це у своєму роз'яснені до наказу МВС України від 07.11.2015 №1395 «Про затвердження Інструкції з оформлення поліцейськими матеріалів про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксованих не в автоматичному режимі», звертає увагу Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, повідомили "Зіб" у Нацкомфінпослуг.


Так, після вступу 7 листопада 2015 року в силу основних положень Закону України «Про Національну поліції» почали роботу підрозділу патрульної поліції Національної поліції України в Києві, Львові, Харкові, Одесі.


Наказом МВС України від 07.11.2015 № 1395 форма первинної довідки про пошкодження транспортних засобів у дорожньо-транспортній пригоді і порядок її видачі поліцейськими не передбачено.


У зв'язку з припиненням діяльності патрульної служби МВС і початком роботи патрульної поліції Національної поліції України, Інструкція з оформлення працівниками патрульної служби МВС матеріалів про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху,


затверджена наказом МВС України від 10.07.2015 № 842, визнана такою, що втратила чинність.


Процедура видачі страховикам та Моторному (транспортному) страховому бюро України довідки про дорожньо-транспортну пригоду, передбачена положеннями Закону України «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів», підрозділами патрульної поліції продовжує здійснюватися відповідно до Порядку видачі довідки про дорожньо транспортної пригоди, затвердженого наказом МВС України від 04.07.2011 № 389, відповідно до вимог закону.


Звертаємо увагу, що ненадання страхувальником, особою, відповідальність якої застрахована, водієм транспортного засобу або потерпілим, первинної довідки про пошкодження транспортних засобів у дорожньо-транспортній пригоді не є підставою для відмови у здійсненні страхового відшкодування (регламентної виплати) у відповідності зі статтею 37 Закону України «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.


У разі наявності у страховика зареєстрованих в правилах добровільного страхування положень, які передбачають подання первинної довідки про пошкодження транспортних засобів у дорожньо-транспортній пригоді та/або в разі, якщо неподання такої довідки є підставою для відмови у виплаті страхового відшкодування, Нацкомфінпослуг рекомендує привести такі правила страхування у відповідність з законодавством.


(www.chp.com.ua)


За матеріалами


03.12.2015
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK

Интернет-ресурс поддержки малого бизнеса Запорожской области


Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua
Проверка сайта