Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Фіскальна децентралізація дозволила залучити до місцевих скарбниць додаткові 790 мільйонів гривень

 
 
Бюджети місцевих громад Запорізького регіону отримали більше фінансових ресурсів як від очікуваної суми на 9 місяців 2016 року, так й порівняно з минулорічними показниками. Про це повідомив начальник Головного управління ДФС у Запорізькій області Олексій Кавилін.

– До місцевих бюджетів з початку року запорізькі платники спрямували 4 мільярди 176 мільйонів гривень, що майже на півтора мільярда гривень більше, ніж торік. При очікуваній сумі на цей рік у 3,4 мільярда скарбниці отримали додатково 790 мільйонів. Завдяки фіскальній децентралізації і бюджетному перерозподілу податків зростання доходів зафіксовано в усіх районах м. Запоріжжя та області. А це – додаткові гарантії розвитку територій, – наголосив Олексій Кавилін.

Він також відзначив, що найбільше місцеві бюджети поповнились податком на доходи фізичних осіб – більш ніж на 2,2 мільярда гривень. Рівень відповідного періоду минулого року перевищено на 843 мільйони або на 61 відсоток, а прогнози на 9 місяців цього року – на понад 424 мільйони.

Від плати за землю надійшло 706 мільйонів гривень, що на 120 мільйонів випереджає очікувану суму. Порівняно із січнем-вереснем 2015 року сплачено на 241 мільйон більше.

Єдиного податку малі і середні підприємці забезпечили на рівні 469 мільйонів гривень, а це на 170 мільйонів більше торішніх показників та на 109 мільйонів – індикативів на цей рік.

Від реалізації у роздрібній торгівлі підакцизних товарів надійшло 412 мільйонів гривень акцизного податку. Суб'єкти господарювання спрямували на 40 мільйонів більше від запланованої суми та на 146 мільйонів – від минулорічних надходжень. Крім того, запоріжці сплатили 38,5 мільйона гривень податку на нерухоме майно та транспортного податку, що на 10 мільйонів більше, ніж торік та на 7,7 мільйона перевищує прогнози на цей рік.


Потенціал Інформ


05.10.2016
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK

Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua
Проверка сайта