Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

ІЗ-ЗА НЕКОНСТРУКТИВНОЇ ПОЗИЦІЇ ФРАКЦІЙ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ" ТА ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ "БАТЬКІВЩИНА", ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ НЕ ЗМОГЛА ЗМЕНШИТИ РОЗМІР ЗЕМЕЛЬНОГО ПОДАТКУ ТА ОРЕНДНОЇ ПЛАТИ ЗА ЗЕМЛЮ

 
 
Відповідно до статті 289 Податкового кодексу України нормативна грошова оцінка земель використовується для визначення розміру земельного податку та орендної плати. Крім того, центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин за індексом споживчих цін за попередній рік, щороку розраховує величину коефіцієнту індексації нормативної грошової оцінки земель, на який індексується нормативна грошова оцінка сільськогосподарських угідь, земель, населених пунктів та інших земель несільськогосподарського призначення.

Вказаний коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель застосовується кумулятивно залежно від дати проведення нормативної грошової оцінки земель.

Так, за період з 1996 по 2014 рік індексація нормативної грошової оцінки земель проводилась 11 разів. Кумулятивне значення коефіцієнта індексації оцінки, який розраховувався за індексами інфляції, становило 3,997.

Окрім того, відповідно до Закону України «Про оцінку земель» нормативна грошова оцінка земельних ділянок повинна переглядатись не рідше ніж один раз на 5-7 років. З часу затвердження Кабінетом Міністрів України відповідної Методики оцінки земель (1995 рік) нормативну грошову оцінку по землях сільськогосподарського призначення населених пунктів в більшості здійснено двічі, по окремих містах – тричі.

Подальше погіршення фіскальних умов може призвести до банкрутства існуючих промислових підприємств, масового вивільнення та, відповідно, значних втрат бюджетів всіх рівнів. Про це, зокрема, повідомляла Запорізька міська рада.

З метою усунення зазначених вад, за ініціативи народного депутата України Петра Ваната, було внесено законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо призупинення індексації нормативної грошової оцінки землі з метою збереження виробничого потенціалу вітчизняних підприємств» (реєстраційний № 3872 від 02.02.2016). Однак, під час його розгляду 4 жовтня цього року, Верховна Рада України не змогла прийняти цей законопроект. У повному складі законопроект № 3872 не підтримали дві фракції: Політичної партії "Об’єднання "САМОПОМІЧ" та політичної партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина".


Потенціал Інформ


05.10.2016
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK

Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua
Проверка сайта