Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Катерина Луценко: землі сільськогосподарського призначення - основа для забезпечення добробуту територіальних громад

 
 
Аграрні підприємства та фермерські господарства запорізького регіону займають вагоме місце у наповненні місцевих бюджетів та сплаті податку на доходи фізичних осіб, орендної плати за землю, земельного податку, фіксованого сільськогосподарського податку. Проте існує проблема нерівномірного податкового навантаження на суб'єктів господарювання, які займаються товарним виробництвом в агропромисловому секторі. На думку голови Запорізької обласної організації роботодавців агропромислового комплексу Катерини Луценко, необхідно запровадити єдиний податок незалежно від форми власності на землі сільгосппризначення, базою оподаткування якого є 1 гектар ріллі незалежно від того, хто її обробляє.

Землі сільськогосподарського призначення, сільськогосподарські угіддя - рілля нерозривно пов‘язані з сільськими територіями, тому мають стати основою для забезпечення добробуту територіальних громад. Всі особи, незалежно від форми власності на землю, які використовують її для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, повинні сплачувати єдиний податок з одного гектару ріллі. Платниками такого податку є користувачі або власники земельних ділянок (у разі відсутності орендарів) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Такий порядок оподаткування дасть можливість вивести з тіні використання землі, яка знаходиться у прихованій оренді. Прихована оренда дозволяє ухилятись від податків та демпінгувати ціни на сільгосппродукцію. Введення єдиного податку на 1 гектар рілля поставить всіх власників і користувачів земель сільгосппризначення в рівні умови.

Необхідно передати повноваження з розпорядження землями державної власності сільгосппризначення органам місцевого самоврядування. Передача компетенції по розпорядженню землями державної власності дасть можливість поповнення місцевих бюджетів за рахунок надходжень від плати за землю; завершення процесу децентралізації; усунення корупційної складової в земельних відносинах, зняття соціальної напруги серед населення та незадоволення діями органів виконавчої влади зі сторони аграріїв; стимулювання створення об'єднаних територіальних громад.


Потенціал Інформ


22.09.2017
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK


Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua