Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Олександр Романовський: «Запорізькій регіон повинен стати стартовим майданчиком для втілення передових сучасних технологій в сфері екології»

 
 
Народний депутат України, віце-президент ЗОСППР "Потенціал" Олександр Романовський взяв участь у спеціалізованому міжнародному Запорізькому екологічному форумі «ЕкоФорум – 2017», який проходить у виставковому центрі «Козак-Палац». Захід організовано Запорізькою міською радою, Міністерством екології та природних ресурсів України, Міністерством освіти і науки України

Запорізькою торгово-промисловою палатою, Запорізькім обласним союзом промисловців і підприємців (роботодавців) «Потенціал» та Комітетом підприємців з питань природокористування та охорони навколишнього середовища ТПП України.

Відкриваючи форум, Олександр Володимирович наголосив, що наш обласний центр має чимале техногенне навантаження через промисловий майданчик. І це говорить про важливість відповідальності кожного підприємства за стан екології в Запоріжжі. Нині з бюджетів усіх рівнів витрачається чимала сума коштів на природоохоронні заходи, постійно проводиться екомоніторинг. Окремо хочу наголосити, що екологія - це не тільки промислові викиди, а й збереження екосистеми нашого краю та багато інших складних питань. І сьогодні всім нам необхідне нове ставлення до екології, яке охопить культуру поведінки, виховання дітей та просто об’єднання зусиль задля майбутнього Запоріжжя, - підкреслив нардеп.

Активними учасниками ековиставки стали великі промислові підприємства Запорізького регіону: «Запоріжсталь», «Дніпроспецсталь», «Мотор Січ», «Запоріжкокс», Запорізький титано-магнієвий комбінат, «Укрграфіт», комунальні підприємства, середній та малий бізнес, що працюють у сфері зеленої енергетики, раціонального збору відходів, виробництва екологічно чистих продуктів, вищі навчальні заклади, науково-дослідні інститути. Серед учасників також – зарубіжні компанії та експерти: французька компанія SUEZ та міжнародна консалтингова та інжинірингова компанія EGIS.

«ЕкоФорум – 2017» - масштабний екологічний проект покликаний стати майданчиком для розвитку міжнародного природоохоронного співробітництва, представлення досвіду зарубіжних країн у сфері екологічної безпеки. Очікується, що він стане поштовхом до реалізації нових екологічних проектів, створення системи кооперації між великими та малими підприємствами, також сприятиме залученню інвестицій та інновацій, які будуть стимулювати розвиток екологічної культури.

Також активну участь у ЕкоФорумі беруть запорізькі промислові та комунальні підприємства, які поінформують про свою роботу з модернізації виробництва, реалізації природоохоронних заходів, перспективні плани в цьому напрямку. Свої власні розробки у сфері охорони довкілля, нові екологічні товари представили малі та середні компанії. У рамках виставки, міжнародні організації поділяться досвідом реалізації екологічних програм в Україні та за кордоном.

На завершення Олександр Володимирович відмітив, що, завдяки спільним зусиллям, вітчизняні промисловці та підприємці зможуть кардинально змінити екологічну ситуацію в Запорізькому регіоні та зробити нашу область стартовим майданчиком для втілення в життя передових сучасних технологій. Тоді наш край стане прикладом відповідального відношення до екології та умов проживання людини.


Потенціал Інформ


31.05.2017
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK

Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua
Проверка сайта