Логін:
Пароль:
 


Архів подій







 

українською мовою / на русском языке

Уряд схвалив постанову, що уможливлює створення відкритих реєстрів з відшкодування ПДВ

 
 
Міністерство фінансів продовжує реалізацію кроків, що допоможуть запровадити прозорість у всі процеси управління державними фінансами та взаємовідносин з платниками податків, що в свою чергу має допомогти подолати корупцію в податковій сфері.


З цією метою наприкінці минулого року Міністерство фінансів сприяло ухваленню Верховною Радою змін до податкового законодавства, якими було запроваджено створення 2 публічних відкритих реєстрів з однаковою системою хронологічного відшкодування ПДВ (Закон України від 24.12.2015 р № 909). До цих реєстрів будуть вноситися заявки на відшкодування ПДВ від компаній, які відповідають (для першого реєстру) і не відповідають (для другого реєстру) критеріям, визначеним у пункті 200.19 статті 200 Податкового кодексу.


На виконання даних змін до законодавства 11 лютого Уряд ухвалив Постанову, що була розроблена Міністерством фінансів та забезпечує умови для створення відкритих реєстрів з відшкодування ПДВ. Дана постанова затверджує Порядок ведення та форми реєстрів заяв про повернення суми бюджетного відшкодування. Зокрема, порядком передбачено:


перелік даних, з яких формуватимуться такі реєстри;


автоматичне внесення заяв до відповідного реєстру, що здійснюватиметься протягом операційного дня у хронологічному порядку надходження таких заяв;


публікацію таких реєстрів на офіційному веб-сайті в мережі Інтернет Державної фіскальної служби України;


повернення узгоджених сум бюджетного відшкодування у хронологічному порядку, відповідно до черговості внесення до кожного відповідного реєстру заяв.


«Протягом багатьох років вибірковий непрозорий процес до відшкодування ПДВ в Україні створював значні можливості для корупції у цій сфері і через це був однією з ключових головних причин для нарікань бізнесу на інвестиційний клімат в Україні. З прозорими реєстрами хронологічного відшкодування ПДВ, що оприлюднюються он-лайн, ми раз і назавжди вирішимо дану проблему», - зазначила з цього приводу Міністр фінансів Наталія Яресько.


За матеріалами www.kmu.gov.ua


23.02.2016
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK

Интернет-ресурс поддержки малого бизнеса Запорожской области


Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua
Проверка сайта