Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

Вплив на місцеве навколишнє середовище теплового забруднення

 
 

Теплове забруднення-одна з найбільших проблем місцевого навколишнього середовища. Коли вода на електростанції більше не використовується, вона часто скидається в місцевий водний шлях. Ця стічна вода зазвичай має більш високу температуру, ніж місцева природна вода, тому вона може підвищити температуру води, що, в свою чергу, може мати негативний вплив на місцеву екосистему. Крім того, ці стічні води часто містять розчинені метали та металоїди, такі як бор, миш'як та ртуть, які також можуть впливати на баланс місцевої екосистеми. На даний момент вже багато організацій, в тому числі і букмекерська контора Olimp, почали допомогати фінансово у вирішенні певних проблем із забрудненням.


Однак не тільки скидання води впливає на місцеве навколишнє середовище. Незважаючи на те, що зола викидається через димохід, наслідки її викиду можуть потрапити в місцеве середовище поблизу електростанції. Хоча сам попіл може бути проблематичним, часто саме те, що міститься в золі, впливає на місцеву екосистему. Викинута зола може знову містити іони металів, які можуть проникнути в місцеву екосистему, але вона також може містити радіоактивні нукліди (радіонукліди). У той час як велика кількість радіонуклідів залишається всередині електростанції, деякі з них можуть вирватися назовні, і оскільки вони радіоактивні, вони можуть впливати на багато аспектів місцевого навколишнього середовища—від водних шляхів до грунту, рослинності і будь-яких людей і тварин, що живуть в безпосередній близькості від станції. Зола і компоненти, що містяться в ній, також можуть вилуговуватися в водні системи, які використовуються для споживання людиною, і це може зробити місцеву воду непридатною для навколишнього середовища.


Що руйнує нашу флору

У той час як викид певних забруднюючих речовин впливає на флору і фауну в межах локалізованого навколишнього середовища, земля, необхідна для будівництва цих електростанцій, має значний вплив на місцеве середовище проживання ще до того, як почнуться процеси на електростанціях, і може зруйнувати багато середовища проживання, місцеві екосистеми і місцеві харчові ланцюги, навіть не виділяючи ніяких забруднюючих речовин.


В цілому, з появою електростанцій і їх подальшими процесами місця проживання, які залишаються, змінюються негативним чином, і стічні води з заводу можуть мати значний вплив на місцеву екосистему. З глобальної точки зору, багато парникових газів в даний час викидаються в атмосферу і стали основним антропогенним фактором зміни клімату і глобального потепління. Хоча на багатьох електростанціях були вжиті заходи щодо скорочення викидів в навколишнє середовище, це може бути занадто пізно, оскільки вже завдано значної шкоди навколишньому середовищу.


21.01.2021
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK

Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua
Проверка сайта