Логін:
Пароль:
 


Архів подій

Курс НБУ








Интернет-ресурс поддержки малого бизнеса Запорожской области



Агентство Промышленных Новостей

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ:
 

українською мовою / на русском языке

Як знищити печатку в умовах відсутності Інструкції

 
 
В звязку з тим,що 21.02.2011 р. набрав чинносты наказ МВС выд 11.01.2011 р. №5, який скасував Інструкцію про порядок видачі дозволів на право відкриття та функціонування штемпельно-граверних майстерень, виготовлення печаток і штампів, як оформити знищення печаток та здійснити передачу всіх штампів в архів головного підприємства внаслідок припинення діяльності відокремленого підрозділу підприємства - філії? І якими внутрішніми документами це оформити?


Євген Даниленко, видання "ЮРИСТ & ЗАКОН":


В умовах відсутності нормативних вимог до знищення печаток і штампів, суб'єкт господарювання може сам визначати, яким чином знищувати їх. Але для того, щоб не виникало підозр щодо умисного знищення печаток з корисливих мотивів або в інших особистих інтересах, які є кримінально караними діянням, краще, все ж таки, проводити таке знищення максимально відкрито, фіксуючи сам процес знищення.


Для цього, в першу чергу, добре б створити комісію зі знищення печаток і штампів. Така комісія може бути створена наказом керівника підприємства. Зазначеною комісії слід скласти протокол про знищення печаток і штампів, у якому відомості, схожі з тими, що вказувалися раніше у клопотанні про знищення печаток і штампів, яка відправлялася в МВС. А саме:


- Кількість печаток та штампів, які знищуються;


- Підстава для знищення (у Вашому випадку - припинення діяльності відокремленого підрозділу);


- Особа, відповідальна за знищення печаток і штампів, її прізвище, ім'я та по батькові, а також паспортні дані;


- Склад комісії, із зазначенням прізвищ, імен, по батькові і паспортних даних.


Також, перед тим як приступити безпосередньо до знищення (або після знищення), можна відправити органам МВС поштою повідомлення про знищення печаток і штампів, з зазначенням інформації, відображеної в протоколі і додатком відбитків печаток і штампів у двох примірниках, які будуть знищені. Можна навіть запросити співробітників МВС на процедуру знищення, щоб у них не виникло сумнівів у щирості Ваших намірів.


Сама ж процедура фізичного знищення печаток і штампів не складна і детально описана в п. 3.4.2 Інструкції. Коротко вона зводиться до наступного: спочатку робиться відбиток знищуваних печаток і штампів. Потім металеві вироби двома перехресними лініями, гумові, каучукові деталі - розрізанням на малі непоєднувані, невідновлювані частини.


Після цього рекомендуємо зібрати знищені залишки печаток і штампів в конверт. Цей конверт, а також відбитки печаток і штампів, повідомлення органів МВС (якщо воно було), наказ про призначення комісії слід докласти до протоколу про знищення печаток і штампів, підписаного членами комісії. І весь цей пакет документів передати в архів підприємства. У такому випадку, якщо у правоохоронців колись виникнуть питання щодо знищення печаток, Ви зможете показати їм, як проводилася ця процедура, і підтвердити факт правомірного знищення печаток і штампів.


Джерело Ліга: Закон


За матеріалами prodan.net.ua


31.03.2011
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 


Радіо On-Line

Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua
Проверка сайта