Логін:
Пароль:
 


Архів подій







 

українською мовою / на русском языке

Запорізькі нардепи Петро Ванат та Олександр Романовський звернулися до Уряду з проханням роз'яснення актуальних питаннь комерційного обліку природного газу

 
 
Так, зокрема, у запитанні народних депутатів Петра Ваната та Олександра Романовського зазначено, що, відповідно до статті 6 Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» суб’єкти господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, зобов’язані забезпечити встановлення лічильників газу для споживачів. Терміни виконання цього обов’язку для більшості категорій споживачів закінчились, однак не всім споживачам були встановлені лічильники газу. Уряд намагався простимулювати суб’єктів господарювання, що здійснюють розподіл природного газу, до встановлення лічильників газу для споживачів шляхом зменшення норм споживання згідно Постанови від 29.04.2015 № 237 «Про внесення змін до норм споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників».

Однак, згідно Постанови Окружного адміністративного суду міста Києва від 21.09.2015, яка залишена без змін згідно ухвали Київського апеляційного адміністративного суду від 04.11.2015 та ухвали Вищого адміністративного суду України від 28.01.2016, Постанова Кабінету Міністрів України від 29.04.2015 № 237 визнана незаконною та нечинною.

Внаслідок цього, для споживачів природного газу, в яких відсутні лічильники, у тому числі з вини суб’єктів господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, значно збільшується оплата за природний газ, який фактично не спожито. Крім цього, суб’єкти господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, вживають заходи із стягнення «заборгованості» із споживачів за той час, коли Постанова Кабінету Міністрів України від 29.04.2015 № 237 була чинною.

На підставі зазначеного вище просимо відповісти на питання.


1. Які заходи планує вжити Мінрегіон для безумовного виконання вимог Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» щодо безоплатного встановлення споживачам лічильників природного газу?


2. Чи планує Мінрегіон надати споживачам роз’яснення яким чином діяти споживачам природного газу, в яких не встановлені лічильники, у зв’язку із винесенням Постанови Окружного адміністративного суду міста Києва від 21.09.2015?


На ранковій годині запитаннь до уряду 18 березня 2016 року, відповідь на це питання не була озвучена, тому чекаємо на роз'яснення Мінрегіон найближчим часом.


Потенціал Інформ


18.03.2016
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK

Интернет-ресурс поддержки малого бизнеса Запорожской области


Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua
Проверка сайта