Логін:
Пароль:
 


Архів подій

Курс НБУ








Интернет-ресурс поддержки малого бизнеса Запорожской области



Агентство Промышленных Новостей

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ:
 

українською мовою / на русском языке

Заповнюємо звіт єдинника другої групи

 
 
: днів, звітності, орган, підприємцям, після, вкрай, Єдиного
 
Багато років єдинники звітували в орган ДПС протягом 5 днів після закінчення кварталу. З 2012 року єдинники другої групи також подають звіт щоквартально, але термін збільшений до 10 травня.


Податкова декларація єдинниками другої групи подається до органу ДПС за місцем реєстрації підприємця щоквартально, протягом 40 календарних днів після закінчення звітного кварталу. Тобто декларація за I квартал повинна бути представлена ​​не пізніше 10 травня 2012 року в той же орган ДПС, куди сплачується і єдиний податок. За несвоєчасне подання звітності до підприємців застосовується штраф у розмірі 170 грн. (Ст. 120 Податкового кодексу).


Форма податкової декларації платника єдиного податку - фізичної особи - підприємця затверджена наказом Мінфіну України від 21.12.2011 р. № 1668. (Декларація приведена в розділі «Бланки звітності» сайту газети.)


Підприємцям вкрай рідко доведеться заповнювати всі 6 розділів податкової декларації (наприклад, при переході протягом року з першої групи в другу, а потім у третю).


За підсумками першого кварталу єдинник другої групи повинен заповнити розділи I, III і V податкової декларації. Згідно з пп. 296.5.2 ст. 296 НК єдинники другої групи у податковій декларації окремо відображають:

- Щомісячні авансові внески;

- Обсяг доходу, оподатковуваний за фіксованими ставками єдиного податку (тобто в межах 1 млн грн.);

- Обсяг доходу, оподатковуваний податком за ставкою 15% (в разі перевищення 1 млн грн.).


Заповнення бланка податкової декларації порядково, на числових прикладах розглядається в газеті «Приватний підприємець» № 5 від 8 березня 2012 року.


Посилання по темі:


Звіт єдинника третьої групи

Як заповнити звіт єдинника?

Платежі єдинника другої групи


За матеріалами chp.com.ua


30.03.2012
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 


Радіо On-Line

Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua
Проверка сайта