Логін:
Пароль:
 




Архів подій

СПП в Волгоградской области

ХРВ УСПП

ПФУ


ЗМКБ «Прогрес» назвав терміни серійного виробництва авіадвигуна АІ-28

 
 
: Якщо, Підприємство, Прогрес, Кравченко, ЗМКБ, млрд, виробництва
 
Державне підприємство «Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро (ЗМКБПрогрес» ім.Івченко» за умови виділення $250 млн. бюджетної підтримки готове до 2015 р. підготувати серійне виробництво нового перспективного авіадвигуна АІ-28, реалізація якого може принести прибуток $0,75-1,05 млрд., повідомив генеральний конструктор бюро Ігор Кравченко.


«Захід інтенсивно працює над подібним двигуном. Нам не можна упустити час. Якщо ми упустимо і у них з'являться ці мотори, то ніхто у нас не буде купувати», - сказав він прем'єр-міністру Миколі Азарову, який відвідав підприємство в четвер.


ЗМКБ прогнозує ринок нових двигунів в 850 од. на суму $ 5-7 млрд.


І. Кравченко зазначив, що новий турбореактивний двоконтурний двигун (ТРДД) АІ-28 на 15% економічніше існуючих кращих аналогів на ринку, що дозволить економити експлуатанту $ 1 млн. на рік і за п'ять років окупити двигун.


За його словами, світова вартість розробки такого двигуна близько $ 1,5 млрд., тоді як для його розробки і освоєння виробництва в Україні необхідно $ 358 млн., з яких 30% або $ 108 млн. складуть кошти інвесторів. У разі реалізації цього проекту бюджету в довгостроковій перспективі отримає $ 1 млрд., додав генконструктор.


І. Кравченко зазначив, що в рамках реалізації цього проекту планується також модернізація випробувального комплексу підприємства, щоб він міг одночасно реєструвати 2000 параметрів, тоді як зараз - 700.


«Директор каже, що двигун дуже хороший. Якщо він економічніше, ніж двигуни, що виготовляються світовими фірмами, звичайно, будемо допомагати», - сказав М. Азаров.


«Він підготує спеціальну доповідну записку уряду, ми розглянемо. Я думаю, що ми гроші для модернізації знайдемо. Але потрібна віддача, я відразу попереджаю », - додав прем'єр.


І. Кравченко уточнив, що документація на реалізацію проекту вже подана уряду в інвестиційний комітет.


ЗМКБ «Прогрес» займається проектуванням, виготовленням, сертифікацією та ремонтом газотурбінних двигунів авіаційного і промислового застосування. Розроблені ним авіадвигуни використовуються на 57 типах літальних апаратів в 110 країнах. Підприємство входить до складу держкомпанії «Укроборонпром».


ЗМКБ «Прогрес» у першому півріччі 2011 р. збільшило обсяги виробництва на 33% порівняно з аналогічним періодом 2010 р. - до 206,1 млн. грн., Чистий прибуток - в 2,6 рази, до 7,98 млн. грн . Обсяг реалізації склав 170,2 млн. грн.


Підприємство за підсумками 2011 р. планує збільшити обсяг виробництва на 20% - до 391 млн. грн., Тоді як в 2010 р. він зріс на 13,5%.


За матеріалами www.ugmk.info


12.08.2011
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
Новость на русском языке
Интернет-ресурс поддержки малого бизнеса Запорожской области


Радіо On-Line

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ:
Агентство Промышленных Новостей
Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua